Bästa Gaming Tangentbord

Funderar du på att köpa ett tangentbord, men har svårt att välja? då har har du kommit rätt, på denna sida har vi tagit fram ett urval på de gaming tangentbord som finns och vilka som vi rekommenderar för dig som vill köpa ett nytt gamingtangentbord.

Det finns två olika typer av tangentbord, det vanligaste tangentbordet kallas för membrantangentbord, den typen är oftast billigare och tystare vid knapp tryckningar och kanske är att föredra om man ska använda den till t.ex. kontorsarbete. Den andra typen är ett s.k. mekaniskt tangentbord och det är det majoriteten av alla gamers använder sig av. Det mekaniska tangentbordet använder sig av mekaniska brytare vilket ger tangentbordet en bättre kvalité, livslängd, känsla och en snabbare respons!

Intresserad av att läsa mera om mekaniska tangentbord? Klicka här!


Topplista – Bästa Gamingtangentbord 2023


Här nedanför finner du ett urval av gamingtangentbord som vi rekommenderar för dig som vill hitta det bästa tangentbordet på marknaden när det kommer till gaming.


Razer Huntsman Elite

Bästa Gaming Tangentbordet just nu

Razer Huntsman Elite även kallad ”speed Of light” säger en del om egenskaperna detta tangentbord har! Det är verkligen inte svårt att se varför denna är en av de bästa gaming tangentbord på marknaden.

Vill du ha det bästa för gaming så är detta ett extremt bra val. Passar även riktigt bra till gamingmusen Razer Mamba elite!

Tangentbordet är även utrustat med Razer Chroma-bakgrundsbelysning, rejält handlovsstöd och har mediaknappar och 10-key anti-ghosting.

Mått: 444x140x35 mm. Vikt: 860 g.

+ Knapptryck i ljusets hastighet
+ Världsklass
+ Smart och simpel design
+ Nya hybridbrytare
+ RGB-belysning
+ Bra prestanda

– Högt pris

Klicka här för att läsa mera och köp på webhallen.com!

Klicka här för att läsa mera och köp på komplett.se!


Steelseries Apex Pro

Steelseries Apex Pro gaming keyboard

Detta gamingtangentbord från Steelseries ger dig en riktigt smooth känsla med justerbar aktiveringsomkopplare med en distans från 0.4 millimeter till 3.6 millimeter, vilket förmodligen gör detta gamingtangentbord till världens snabbaste! Utrustad med flygplansklassad aluminiumlegering som är tillverkat för en livstid av oförstörbar hållbarhet och robusthet.

Mått: 436x138x40 mm. Vikt: 971 g.

+ Världens snabbaste omkopplare
+ Justerbara aktiveringsomkopplare
+ Garanti för 100 miljoner tangenttryck
+ Flygplansklassad aluminiumlegering
+ 100 % Anti-Ghosting
+ OLED Smart Display

– Blandade brytare

Klicka här för att läsa mera och köp på webhallen.com!

Klicka här för att läsa mera och köp på komplett.se!


Roccat Vulcan 120 AIMO RGB

Roccat Vulcan 120 AIMO RGB

Roccat Vulcan borde vara ett av gamingtangentborden som är på toppen av din önskelista!
Den är tyst och bekväm med en fantastiks belysning.

Använder sig av Roccat’s egna titan brytare istället för brytare av Cherry MX som man hittar på de flesta tangentbord.

Mått: 462x235x32mm. vikt: 1,15kg

+ Fantastisk belysning
+ Väldigt bekväm
+ Byggd för att hålla
+ Snygg aliminum design

– Inga dedikerade media knappar

Klicka här för att läsa mera och köp på webhallen.com!


Arrogant Quake Lan

Bäst i test billigt gaming tangentbord

Är du ute efter ett billigt mekaniskt tangentbord? Då är det här det perfekta valet för dig! Detta tangentbord är snyggt, billigt och kompakt vilket gör den perfekt för att ta med sig på lan. Har mekaniska Outemu Blue-brytare, mediaknappar och 100 % anti-ghosting. Blå bakgrundsbelysning som kan justeras i ljusstyrka, pulsera samt stängas av helt. Ansluts via USB.

Mått: 352x124x36 mm.

+ Billig för att vara mekaniskt
+ Kompakt
+ Perfekt Lan tangentbord
+ 100 % anti-ghosting

– Högt ljud vid knapptryckningar

Klicka här för att läsa mera och köp på kjell och company!


Hur mycket behöver jag spendera för att få ett bra tangentbord?

Det är beror såklart på vad man är ute efter, vill du ha ett tangentbord som gör dig till en bättre gamer behöver du nog lägga runta ca: 2000kr.
Lägger du dom pengarna på ett tangentbord så kan du se det som en investering, speciellt när det gäller gamingtangentbord, en dyrare variant har en mycket högre livslängd då den klarar betydligt flera klick.

Det är ju också så att, precis som med gamingmöss, köper du de bästa tillbehören till din dator som är inriktat för gaming så kommer det att göra dig bättre på de spelen som du vill spela. Vill du ha det där lilla extra övertaget över din motståndare så räcker det inte med att köpa nån budget variant.

Mekaniskt eller inte?

Idag så är de flesta gamingtangentborden utrustade med så kallade mekaniska brytare. Brytare är ett annat ord för tangentbordsknappar.

När det kommer till att välja om man ska ha ett mekaniskt eller inte så är det lite av en smaksak, men det är att föredra att använda ett mekaniskt tangentbord om du ska använda det till spel, då de oftast kommer med högre kvalité, livslängd och en mycket bättre responstid, nackdelen med det mekaniska tangentbordet är att det låter ganska så högt när man knappar på tangenterna. Ska du bara använda tangentbordet för att skriva så räcker det med att ha ett membran tangentbord, membran är det vi kallar ett vanligt tangentbord för och det är ett mycket billigare alternativ.

Att tänka på vid köp av tangentbord

Det finns några punkter som man bör tänka på innan man köper ett gaming tangentbord. Nedanför har vi listat några punkter som underlättar för dig att välja ett tangentbord utifrån dina personliga preferenser.

  • Brytare – Detta är den största faktorn du bör tänkta på vid val av tangentbord, ska du spela mycket eller bara skriva så kan val av att använda olika brytare vara att föredra.
  • Handledsstöd / Ergonomi – Sitter du många timmar framför datorn? Då kan det vara bra om gaming tangentbordet har en bra ergonomi. Ett handledsstöd minkar belastningen på handleder och det är även bra om tangentbordet har en lutbar funktion så du kan höja det i bakkant.
  • Storlek – Storleken kan vara bara att fundera över då när det kommer till gaming tangentbord så finns det allt från stora till små. Har du ett litet skrivbord, eller ska ta med det på resor så kanske det inte är optimalt att ha ett tangentbord som är en meter långt. Standarden på ett svenskt tangentbord är 105 tangenter och det finns tangentbord som har både färre och fler, så känn efter hur många knappar du faktiskt behöver.
  • Knappar – Om du gillar att spela spel så kan det vara frestande med ett gaming tangentbord som har flera makroknappar. Ett sådant tangentbord kommer förmodligen att vara onödigt dyrt, även om det kan vara väldigt bekvämt med många makroknappar så fundera på hur många du kommer använda dig av.
  • Mediaknappar – Ska du t.ex. kolla på filmer eller lyssna på musik på datorn så kan mediaknappar vara att föredra.
  • Tangentbelysning – För det mesta så tillkommer alla tangentbord idag med belysning på knapparna så du kan se vart de sitter även i mörkret, men det du bör fundera över är om du vill ha ett riktigt gaming tangentbord med 16 miljoner olika färger eller om du är nöjd med en färg.
  • Trådat eller trådlöst? Här beror det helt på vilka personliga preferenser du har. Ska du sitta vi en stationär dator och spela är det att rekommendera att använda sig av ett trådat, så du slipper problem som batteritid. Har du däremot en laptop så kan ett trådlöst vara ett bra alternativ så du slipper hålla på med massa sladdar, sen har även de trådlösa tangentborden idag en väldigt bra batteritid och kan hålla upp till flera månader vid vanlig användning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *