Bästa Kameran för Streaming

Det kan vara viktigt för dig som vill streama eller som redan streamar att ha en bra streaming kamera. För att sticka ut från mängden på t.ex. Twitch är det viktigt att din webbkamera har en bra kvalité.

Att köpa en webbkamera kanske inte är det roligaste att lägga sina pengar på i jämförelse med andra produkter man kan ha i sin setup, men det är något man bör ha om man vill kunna mäta sig med toppen och den kan även användas till mycket annat så som videomöten eller att spela in en Youtube video.

Relaterat: Topplista bästa streaming mikrofon 2022

Idag finns det två stycken modeller som totalt dominerar marknaden och det är just dom två vi har valt att ta ut i våran topplista. Vilken sajt du en går in på kommer dessa två vara i toppen bland konsumenterna.Topplista – Bästa Streaming Kamera 2023

Här nedanför har vi framställt en topplista på de bästa streaming kameror som vi rekommenderar.


#1 Logitech C922 Pro Stream Webbkamera

Bästa Kameran för Streaming enligt oss

Vi börjar med den extremt populära streaming webbkameran Logitech C922 Pro. Det är ingen slump den hamnat som våran topp 1, webbkameran används av ett flertal stora streamers som t.ex. Shroud och DrDisrespect.

Med denna streaming kamera får du väldigt bra kvalité på bild, den är lätt att använda samt så får man med en mini tripod och den fäster enkelt på din skärm.

Vi kan starkt rekommendera att köpa denna produkt om man är ute efter det bästa för priset och priset ligger runt 900-1200kr

+ Bästa streaming kamera
+ Full HD (1080p, 30 FPS) eller i HD (720p, 60 FPS)
+ Autofokus
+ Lågljusjustering
+ Lätt installation

Klicka här för att läsa mera och köpa på kjell.com!

Klicka här för att läsa mera och köpa på webhallen.com!

Klicka här för att läsa mera och köpa på komplett.se!


#2 Logitech Brio Stream Webbkamera

Streaming Kamera bäst i test #2

Denna kamera kan filma i Ultra HD (4K) vilket gör den till en riktigt bra streaming kamera men den är inte lika populär som produkten ovan och det är för att denna är lite dyrare, priset på denna ligger runt 2600kr och det är just därför denna inte hamnade som våran nr 1.

Är man ute efter bra kvalité men ändå vill ha det bästa så är denna definitivt att rekommendera.

Fullt kompatibel med Windows Hello (Kräver Windows 10) som gör att Windows inloggnings-system sköts genom ansiktsigenkänning.

Denna kamera är fullpackad med funktioner som ger fantastisk video i alla miljöer, den kan ställas i 3 stycken olika vinklar (65, 78 eller 98°). Webbkameran hanterar också starkt ljus.

+ Bästa streaming mikrofon
+ Ultra HD (4K) med HDR
+ 1080p / 60 fps bilduppdatering
+ Ställbar bildvinkel
+ Stöd för Windows Hello
+ Optimerad för streaming

Klicka här för att läsa mera och köp på kjell.com!

Klicka här för att läsa mera och köp på webhallen.com!

Klicka här för att läsa mera och köp på komplett.se!Vad bör man tänka på vid köp av streaming kamera?

Det finns många olika kameror som kan användas till streaming. De största skillnaderna är optik,bilduppdateringsfrekvens (FPS), ljuskänslighet och upplösning. På twitch är de vanligaste upplösningarna som används 720p och 1080p.

Måste man ha en kamera för att streama?

Om du går in på Twitch så ser du direkt att nästan alla använder sig av en kamera och dom flesta tittarna föredrar att titta på en streamer som använder sig av en kamera.

Det finns såklart undantag där det är några riktigt populära streamers som inte använder sig av en kamera men det är väldigt ovanligt.

Dom allra flesta på Twitch och Gaming communityn är alla överens om att du har större chans att lyckas om man använder sig av en streaming kamera.

Varför är det viktigt med en streaming kamera?

Det är många som idag som försöker lyckas inom streaming världen och det är mycket konkurrens därför är det viktigt att du har en bra streaming kamera så att du kan integrera med dina tittare, vilket gör att det skapar en starkare relation till dem som tittar på din stream.

Det gäller att sticka ut från mängden, ett sätt att göra det på är att ha en bra kamera med bra upplösning som skiljer dig från de som kanske har en dålig kamera eller som inte har någon kamera överhuvudtaget.

Källor

Underlag vi använt oss av för att framställa våran topplista:

Alla de produkter vi har listat finns att köpa hos Webhallen och Kjell. Där vi har gått igenom alla kundrecensioner och dragit våran egna slutsats av produkten.

Vi har kollat noggrant på Youtube recensionerna där dom fysiskt testat produkterna och har där även dragit en slutsats av informationen som finns med i videon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *