Bästa Streaming Mikrofon

Det sägs att om man har ett dåligt ljud på sin video eller sin stream är chansen större att man inte fortsätter titta än om man skulle ha ett bra ljud men sämre bild kvalité. Därför är ljust en streaming/inspelnings mikrofon väldigt viktigt.

Idag är det otroligt populärt att streama eller att ha en egen podcast och i och med det så finns det otroligt många olika produkter att välja bland. På denna sida listar vi några av dom bästa streaming mikrofonerna som vi rekommenderar.

Relaterat: Bästa streaming kamera 2022

Det finns ett par saker man bör tänka på vid köp av en streaming mikrofon och det är först att man ska vara beredd att betala runt 1000-2000 kr, kan även tillkomma extra kostnader om du vill ha ett stativ eller ett puffskydd om det inte redan ingår.

Det finns idag två olika varianter av mikrofoner och det är anslutningen via USB eller XLR och det kan ni läsa mer om längre ned på sidan.Topplista – Bästa Streaming Mikrofon 2023

Här nedanför har vi framställt en topplista på de bästa mikrofoner för streaming och inspeling som vi rekommenderar.


#1 Blue Microphones Yeti X – Blackout

Den Bästa Streaming Mikrofon

Vi börjar med Blue microphone yeti X, tillverkad av företaget Blue som ägs av Logitech. En väldigt populär Mikrofon, kanske den bästa mikrofonen på marknaden idag inom dennas priskategori. Priset ligger på ca 2000kr och är en professionell streaming mikrofon som ansluts via USB. Den är otroligt lätt att sätta upp så det är bara att koppla in och komma igång direkt med din streaming.

Det finns ett flertal stora streamers som använder sig av just denna mikrofon och det är just därför som vi har valt att lägga den först på våran topplista.

Det finns inte många nackdelar överhuvudtaget, den enda nackdelen som kan vara värd att tänka på är att den kommer med ett bordsstativ och det kan göra att den är för nära tangentbordet vilket gör att den kan ta upp ljudet från alla knapptryckningar. Detta unviker du till 100% om du använder dig av en shockmount.

Utifrån det finns det inget som talar emot varför man inte skulle köpa denna streaming mikrofon.

Vill ni veta mera och även höra hur den presterar kan ni kolla på videon nedan.

+ Bästa streaming mikrofon 2022
+ Studiokvalitet med 4 mikrofonkapslar
+ 4 upptagningskaraktäristiker
+ Anpassningsbart vred med RGB LED
+ Logitech G HUB

– Kan ta upp ljud om den är för nära ett mekaniskt tangentbord

Klicka här för att läsa mera och köp på kjell.com!

Klicka här för att läsa mera och köp på webhallen.com!

Klicka här för att läsa mera och köp på komplett.se!


#2 RODE NT-USB mikrofon

Streaming Mic bäst i test

Om du letat efter en mikrofon för inspelning, vid t.e.x berättande eller tal, med ypperst kvalité, leta inte längre.

Rode NT är en suverän streaming mikrofon som har fått mycket bra recensioner från sina användare och kommer även till ett rimligt pris som ligger runt ca 1800kr.

Till skillnad från Yeti blue X så saknar denna mikrofon många av de inbyggda funktioner som kommer till just Yeti blue X, men när det kommer till ljudkvalité så levererad Rode NT otroligt bra, och det är ju det som är det viktigaste när det kommer till streaming, Youtube eller din podcast!

Vill ni veta mera och även höra hur den presterar kan ni kolla på videon nedan.

+ Studiokvalitet
+ Väldigt bra mikrofon!
+ Kompatibel med i princip allt, inklusive Ipads
+ USB-anslutning
+ Användarvänlig och enkel
+ Popfilter och bordsstativ medföljer

– Kan vara rekommenderat att använda en arm istället för tripoden som tillkommer för att öka stabiliteten

Klicka här för att läsa mera och köp på kjell.com!

Klicka här för att läsa mera och köp på webhallen.com!

Klicka här för att läsa mera och köp på komplett.se!


#3 Blue Microphones Yeti

Blue Microphones Yeti

Denna streaming mikrofon är väldigt lik Yeti Blue X, men ett lite billigare alternativ för dig som känner att du inte behöver det absolut bästa. Så är du ute efter något lite billigare som ändå håller hög kvalité är denna mikrofon perfekt. Priset på denna ligger på runt 1500kr.

Skillnaden Blue yeti och yeti X är att denna har 1 mindre mikrofonkapsel, lite annan design, och den saknar G HUB vilket gör att man tappar massa bra anpassningsfunktioner.

Generellt sätt är det en väldigt bra mick om du inte är ute efter det bästa men ändå vill ha ett bra ljud från din stream eller din video.

Denna koppas in via USB och det tillkommer även ett bordsstativ. Går även att köpa i flertal olika färger.

+ Perfekt för instrument, gaming, podcast och youtube
+ 4 inspelningslägen
+ Enkel att använda
+ Hörlursuttag
+ För både PC och Mac

– Kan ta upp ljud om den är för nära ett mekaniskt tangentbord

Klicka här för att läsa mera och köp på kjell.com!

Klicka här för att läsa mera och köp på webhallen.com!

Klicka här för att läsa mera och köp på komplett.se!


Varför köpa en streaming mikrofon?

Vill du börja streama eller kanske spela in en video är det väldigt viktigt att du har ett bra ljud. Tänk om du själv tittar på en video med dålig ljudkvalité, det dröjer inte länge innan man stänger av. Vill du få tittare är det första du bör tänka på är att skaffa dig en bra mikrofon så du får bra ljudkvalité .

Bordsstativ eller Studioarm

Dom flesta mikrofoner kommer endast med ett bordsstativ, är det så att du kanske har lite utrymme eller att din mikrofon tar upp ljud från t.ex. ditt tangentbord kan du behöva köpa till en studioarm. Det finns att köpa på dom webbshoppar som vi rekommenderar och priset brukar ligga runt 500kr.

Källor

Underlag vi använt oss av för att framställa våran topplista.

Webhallen recensioner
Alla de produkter vi har listat finns att köpa hos Webhallen, NetonNet och Kjell. Där vi har gått igenom alla kundrecensioner och dragit våran egna slutsats av produkten.

Youtube recensioner
Vi har kollat noggrant på Youtube recensionerna där dom fysiskt testat produkterna och har där även dragit en slutsats av informationen som finns med i videon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *